Proste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej czekolady w środku i świeżymi owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet wyjmowania miksera!
Składniki:
kostka masła
szklanka mąki
2 tabliczki czekolady
300 g jagód
pół szklanki cukru
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
Masło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki czekolady i cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mąkę, drugą czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki, jajka i proszek do pieczenia. Połowę jagód łączymy z ciastem i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część owoców wysypujemy na wierzchu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Zostawiamy do przestygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Dawno ich nie słuchałam, a teraz odkopuję, jako że moja przygoda za Spotify chwilowo się kończy. Pasuje mi to do dzisiejszego deszczowego dnia :)
Ślinka cieknie :) Kocham to ciasto.
OdpowiedzUsuńkiedy dochodzi do tego jeszcze zapach to serio ciężko utrzymać ręce przy sobie :D
Usuńrobiłam kiedyś z borówkami - obłęd ;)
OdpowiedzUsuńoj prawda! powtórzę pewnie jeszcze z borówkami w tym sezonie, jest pyszne :)
UsuńTakiego wydania brownie jeszcze nie próbowałam, a na pewno warto ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do akcji
Pozdrawiam :)
koniecznie wypróbuj, warto! :)
UsuńPołączenie czekolady i jagód uwielbiam <3 Poproszę kawałeczek :>
OdpowiedzUsuńabsolutnie obłędne, potwierdzam :) kawałeczek dla Ciebie zawsze się znajdzie! :)
Usuńmmmmm! palce lizać! pychota! kocham takie połączenia!
OdpowiedzUsuńano :) szkoda tylko, ze znika tak szybko :D
UsuńMniam... brownie i jagody super połączenie.
OdpowiedzUsuńoj tak, wystarczy kawałeczek, zeby się uśmiechnąć :)
Usuńmusi być obłędnie pyszne :) jagodowego brownie jeszcze nie robiłam, zapisuję na liście "to do" :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie wypróbuj, jest naprawdę pyszne :)
UsuńCzekoladowo-jagodowe szaleństwo! I już wiem co upiekę w weekend :)
OdpowiedzUsuń:) i jak poszło?
Usuń